top of page
  • אושרת אביחצירה פרזם Oshrat Avi

בלגראד

חזרנו מחופשה משפחתית בעיר היפה בלגראד בירת סרביה שבעבר הייתה חלק מיוגוסלביה ויצאה לדרך עצמאית משנת 2006 . בשנים האחרונות בירתה בלגראד הפכה ליעד תיירותי מבוקש. העיר השוכנת בחיבור בין הנהרות הדנובה והסאבה הפכו את העיר לאורך השנים לאזור אסטרטאגי חשוב שעברו בו לאורך ההיסטוריה עמים וכובשים רבים מה שיוצר מגוון של אתרי תיירות עתיקים לצד מבנים חדשים, פארקים נפלאים, מוזיאונים, כנסיות והרבה מה לראות ולעשות. עיר שניתן ליהנות מחיי הלילה שלה לצד, מסעדות, בתי קפה, חנויות, דוכנים ומדרחובים הומים עם אווירה צעירה ומזמינה. עיר זולה מאוד בעיקר מסעדות ובתי קפה בהשוואה לארץ או לערי אירופה הקלאסית וניתן לבלות וליהנות בה בזוגות, עם חברים ובהחלט גם למשפחות עם ילדים.

מצודת בלגראד צילום:אושרת אביחצירה פרזם

את היום הראשון בעיר התחלנו במצודת בלגראד הנחשבת לאתר מרכזי בעיר בשילוב עם פארק קאלמגדאן המקסים ממנו יש תצפית מרהיבה על נהר הסאבה ועל החיבור בינו לבין הדנובה. המצודה העתיקה שנבנתה עוד במאה הראשונה לספירה ובנייתה נמשכה עד למאה ה-18 מזכירה את תקופת האבירים ומרתקת לילדים שיכולים להסתובב במבצר העתיק מוקף החומות ולדמיין איך פעם הסתובבו כאן נסיכות ונלחמו אבירים. הפארק שמקיף את המבצר מטופח בגנים יפיפיים, נוף עוצר נשימה ואפשרויות בילוי עם הילדים ממשחקי חץ וקשת ועד פארק דינוזאורים שהקימו בו. גם המוזיאון הצבאי של בלגראד שוכן במצודה, אטרקציה נוספת ונחמדה מאוד עם ילדים היא כמובן גן החיות של בלגראד שנמצא ממש בלב המצודה וניתן לבלות בו מספר שעות עם הילדים בין המוצגים של החיות ושלל הפארקים והמשחקים שיש בכל פינה. הבת שלי נהנתה גם ממסלול טיפוס וספורט אתגרי שנמצא בגן.

את היום השני הקדשנו לכיכר הרפובליקה הכיכר המרכזית של בלגראד. הכיכר מלאה בתי קפה ומסעדות שוות לצד חנויות אופנה ואווירה צעירה ותוססת לאורך כל שעות היום וכמובן בערב ובלילה. במרכז הכיכר ניצב פסלו של הנסיך מיכאילו, היכן שבעבר היה ככול הנראה שער העיר לאיסטנבול בימי השלטון הטורקי.

כיכר הרפובליקה פסל הנסיך מיכאלו צילום: אושרת אביחצירה פרזם

מסביב לכיכר ממוקמים התיאטרון הלאומי בו ניתן לצפות באולם המרשים והיוקרתי בהצגות תיאטרון, מופעי בלאט נפלאים וכמובן אופרות והכל במחירים זולים ושווים לכל כיס כך שבהחלט מומלץ מאוד לשלב גם תרבות בחופשה בעיר .

התיאטרון הלאומי של בלגראד צילום:אושרת אביחצירה פרזם

https://www.narodnopozoriste.rs//

אנחנו נכנסנו למוזיאון הלאומי של סרביה הנמצא בלב הכיכר במבנה מרשים ובו תערוכה גדולה בקומה הראשונה מאוסף ארכיאולוגיה ואוסף מטבעות. בקומות העליונות ראינו ציורים ופסלים של אומנים סרביים, אומנות נוצרית לצד אומנות המאה ה- 20 עם אוסף חשוב הכולל בין היתר את האומנים פיקאסו, ואן גוך, מאטיס, מונדיאן ושאגאל.

המוזיאון הלאומי של בלכראד צילום:אושרת אביחצירה פרזם

במוזיאון הלאומי של בלגראד צילום: אושרת אביחצירה פרזם

http://www.narodnimuzej.rs/

את בוקר היום השלישי פתחנו בארוחת בוקר במסעדה הנושקת לנהר סאבה באזור הנקרא אדה ציגאנליה אזור מקסים ביופיו הנחשב בקרב המקומיים לאזור הנופש האהוב של העיר, בעיקר בימי הקיץ. מעין אי על מימי נהר הסאבה במהלך קיץ הם הופכים למעין רצועת חוף אליה מגיעים הנופשים לרבוץ מול המים, להשתזף וליהנות מפיקניקים במדשאות, כמו גם פעילויות ספורט ופנאי. לאורך חופי האי נמצאים שלל מסעדות השוכנות בסירות העוגנות דרך קבע. השמש האירה לנו פנים למרות שהגענו בשלהי חודש אוקטובר.

בערב יצאנו לשייט בנהרות הסאבה והדנובה מהשקיעה לאורך שעה וחצי עד לחשיכה חצינו את הגשרים בעיר שעם התאורה בלילה מעצימים את החוויה מהשייט .אחד הגשרים המפורסמים הוא גשר סאבה גשר המייתרים שיש גם אצלנו בירושלים שניהם נוצרו בידי אדריכל הגשרים התלויים מספרד סנטייאגו קלטרווה.

בסיום השייט אכלנו במסעה מומלצת בשם "טורו" שהסושי שאכלנו בה היה הטעים ביותר שאכלתי אי פעם.

מסעדת טורו בלגראד. צילום: אושרת אביחצירה פרזם

https://www.richardsandoval.com/torobelgrade

ביום הרביעי הגענו אל אחד מסמלי העיר החדשים כנסיית סנט סאבה שאת בנייתה החלו בשנת 1894 ועד היום עוד נמשך. מבנה מרשים ביופיו ומראה שגם בימנו בונים כנסיות מפוארות ומרשימות כמו בעבר. ניתן להיכנס לקומה הראשונה ולהתרשם מהיופי של הכנסייה מבפנים כמו מבחוץ. מסביב ישנו פארק גדול עם משחקים לצד בתי קפה ומסעדות.

כנסיית סנט סאבה בלגראד. צילום:אושרת אביחצירה פרזם

משם המשכנו לאזור מקסים אחר בעיר הנקרא סקאדארליה רחוב מסוף המאה ה-19 מרוצף באבנים, מעין רובע אומנים מלא בתי קפה מקושטים בפרחים, גלריות אומנות , מסעדות לצד חנויות יד שנייה עם אווירה כפרית מקסימה שמושכת מבקרים בשעות היום כמו גם בשעות החשיכה.

סקאדארליה בלגראד צילום: אושרת אביחצירה פרזם

bottom of page